Man kan ikke annet enn å dra på smilebåndet når de unge sangerne i «Unge Røster» synger «Fader vår» av full hals.

Men så er det ikke hver dag de får synge sammen med ungdomskoret Gledesbud. Søndag 27. september feiret «Unge Røster» 30 år og ungdomskoret «Gledesbud» stor-sangglede-pa-misjonssenteret20 år på Misjonssenteret i Namsos. Begge korene er tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband.

 

Startet med vennegjeng

– Gledesbud startet med en vennegjeng som likte å synge sammen, kan dirigent Rune Hegle fra Bangsund fortelle. I 1995 startet koret opp med regelmessige øvelser ulike steder i Trøndelag, og de fikk etterhvert navnet Gledesbud. Rune Hegle var dirigent de første årene. I dag teller koret omkring 50 aktive sangere.

Øystein Hitland, nå bosatt på Finnsnes, og Andreas Gjøra fra Trondheim har også vært dirigenter for koret, men Rune Hegle overtok taktstokken igjen i 2012. Gledesbud har i løpet av disse 20 årene hatt 2 CD-utgivelser.

 

30 år som dirigent

Berte Hegge er inn i sitt 30. år som dirigent for barnekoret «Unge Røster». Hun sier at hun følte det som et kall fra Gud å starte et barnekor i Namsos. Barnekoret «Unge Røster» teller i dag 44 sangere. Hegge legger vekt på at alle som vil skal få synge solo. Det er derfor ikke vanskelig for Rune Hegle å finne noen som kan synge solo i Gledesbud.

 

Barnekoret Unge Røster har sunget inn tre CD´er i løpet av disse 30 åra. Disse er gitt ut på Rune Hegle sitt musikkforlag, Basunen.

 

God vekst i kormiljøet

Med to musikkinteresserte dirigenter og mange sangglade barn og ungdommer, gror det godt i sangmiljøet på Misjonssenteret i Namsos. – Det er stort å få synge om Jesus, vår frelser, og det han har gjort for oss, sier Rune Hegle. – Det er stort å få samle så mange unge og å kunne dele dette budskapet, både gjennom sang og forkynnelse, avslutter han.

 

Rektor for Innherred Kristne Skole, Bjørn Valde, holdt dagens tale. Avslutningsvis sang Unge Røster og Gledesbud to sanger sammen. Det var et stort øyeblikk for barna i Unge Røster, men det var ikke fritt for at en og annen i salen også måtte tørke seg i øyekroken. Som seg hør og bør på et jubileum, ble det til slutt servert stor marsipankake, til glede for store og små.

 

Solfrid Berre