Med barnlig glød og sangglede framførte Unge Røster Den store kongen på Misjonssenteret 4. søndag i advent.

Advent og jul er en tid for tradisjoner. Og for mange er det blitt en tradisjon å la arrangementet “Vi synger julen inn” på Misjonssenteret i Fossbrenna innlede juleferien. Dette året møtte rundt 200 mennesker opp for å overvære barnekoret Unge Røster sin framføring av julekantaten Den store kongen.
Gripende og vakkert
Julekantaten Den store kongen ble skrevet i 1973, teksten av Trygve Bjerkrheim og musikken av Mons Ledvin Takle. Siden har mange barn fått et forhold til kantaten, enten ved at de selv har vært med på å framføre den, eller ved å lytte til den først på LP og senere på kassett.
Mektig, gripende, flott og vakkert var adjektivene som møteleder Per Olav Mork brukte etter at barna i Unge Røster var ferdige med å framføre. Barna ble behørig takket for gjennom fortelling og sang å ha gitt tilhørerne innblikk i historien om Jesu fødsel. Forteller Isak Stene og solistene Hilda Bø, Hanna Høyland og Ingrid Kjerstina Berre gjorde en ekstra innsats for å gi publikum en god opplevelse.
Etter framføringen av kantaten holdt Finn-Widar Knutzen andakt, og hele arrangementet ble som vanlig avsluttet med at alle som ville kunne stille seg opp i et felleskor på scenen og stemme i de gamle og kjære julesangene “Deilig er jorden” og “Å kom alle kristne”.
Barnekor i 30 år
Unge Røster er faktisk veteraner. Berte Hegge har ledet og dirigert koret siden oppstarten i 1985, og annenhver uke samler hun 40-50 medlemmer i alderen 4-12 år til korøvelse på Misjonssenteret. Under hennes ledelse har mange barn lært å synge ut, å synge solo og å synge flerstemt. Koret har gitt ut tre album, og julekantaten Den store kongen satte de første gang opp i 2013.
I arbeidet med å sette opp kantaten er det Rune Hegle som har vært dirigent og primus motor.    – Det har vært veldig inspirerende å jobbe med oppsetningen av Den store kongen, sier Hegle, som begynte å øve med barna i august. – Det er flott å merke barnas sangglede. Han påpeker at det selvsagt har vært intenst med mye øving nå på tampen. – Dette har nok tært på tålmodighet til noen av barna innimellom. Men det er fint å se at i takt med at framføringen har nærmet seg, har også sanggleden og gløden vokst, sier han fornøyd.